Emery erkent: Ik zei tegen de voorzitter dat hij Griezmann moest halen

Emery erkent: "Ik zei tegen de voorzitter dat hij Griezmann moest halen"

07-09-2016 08:57

Antoine Griezmann werd de voorbije transferperiode nadrukkelijk gelinkt aan Paris Saint-Germain. De kersverse trainer van de Parijse club, Unai Emery, probeerde de aanvaller van Atlético Madrid vijf jaar geleden al eens vast te leggen, tevergeefs.

"Ik ken Griezmann, maar heb nog nooit met hem gesproken. Hij is een heel goede speler. Vijf jaar geleden, toen ik trainer was van Valencia en hij bij Real Sociedad speelde, zei ik tegen mijn voorzitter dat hij hem moest halen", aldus Emery tegen RMC Sport. "Het kwam er niet van. Nu zegt hij heel gelukkig te zijn bij Atlético Madrid."

Volgens geruchten was Griezmann in beeld bij PSG om de leemte die Zlatan Ibrahimovic achterliet in te vullen. Emery heeft evenwel vertrouwen in Edinson Cavani. "Ik heb geen twijfels over Cavani. Hij begon wat onrustig, maar ik heb hem gezegd rustiger te zijn. Ik heb hem gevraagd kansen te creëren, dat doet hij. Straks zal hij ook gaan scoren. Hij wordt uiteindelijk beslissend voor ons."

"Het is belangrijk om vertrouwen te geven aan Cavani", vervolgt Emery over zijn enige echte spits. "Het moeilijk om een belangrijke speler vast te leggen die de concurrentie met hem kan aangaan." De Spaanse oefenmeester ziet in zijn huidige selectie Jese Rodriguez en Jean-Kevin Augustin als belangrijkste alternatieven.