Vertonghen tevreden na Cyprus: Niet veel teams zullen hier komen winnen

Vertonghen tevreden na Cyprus: "Niet veel teams zullen hier komen winnen"

06-09-2016 22:48

België heeft met de 0-3 overwinning in Cyprus een goede start genomen in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland. Jan Vertonghen mocht samen met Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen aantreden in een driemansverdediging. Op defensief vlak kwamen de Duivels nooit in de problemen.

"Dit is een mooi resultaat", vertelde Vertonghen na de wedstrijd voor de microfoon van Sporza. "Tijdens de eerste helft hebben we het tempo van de wedstrijd bepaald. Na het openingsdoelpunt zijn we echter te ver teruggezakt. Zij hebben goede voetballers en hebben daar gebruik van gemaakt. Onze tweede helft vond ik wel heel sterk."

"Of het meer dan 0-3 kon zijn? Ja natuurlijk, we hebben zelfs een penalty gemist. De beslissende pass kwam er vaak niet uit. Maar dit is een goede prestatie op een moeilijk veld tegen een lastige tegenstander. We waren liever gestart met een thuiswedstrijd, maar dit is perfect. Alle ploegen in deze groep zijn aan elkaar gewaagd. Er zijn niet veel teams die hier zullen komen winnen."