Bulgarije grijpt de macht in poule Nederland, Frankrijk stelt teleur

Bulgarije grijpt de macht in poule Nederland, Frankrijk stelt teleur

06-09-2016 22:46

In Groep A, waar ook Nederland in zit, heeft Frankrijk een moeizame start van de WK-kwalificatie beleefd. De verliezend EK-finalist knokte zich niet langs Wit-Rusland (0-0).

Wit-Rusland - Frankrijk 0-0
De Fransen startten in Minsk met een sterke opstelling. Bondscoach Didier Deschamps had basisplaatsen over voor Paul Pogba, N'Golo Kanté, Antoine Griezmann, Anthony Martial en Olivier Giroud. Desondanks had de EK-finalist veel moeite met Wit-Rusland. Voor rust kwamen de Fransen amper voor het Wit-Russische doel, in de tweede helft waren Giroud en Griezmann dicht bij een doelpunt. Wit-Rusland hield echter stand, waardoor Frankrijk teleurstellend begint aan de WK-kwalificatie.

Bulgarije - Luxemburg 4-3
Door de remises van Frankrijk en Nederland greep Bulgarije de koppositie in Groep A. De ploeg won met pijn en moeite van voetbaldwerg Luxemburg, dat zeer taai bleek. Aurelien Joachim poetste met twee treffers de Bulgaarse openingsgoal van Dimitar Rangelov weg, maar Marcelinho en Ivelin Popov bezorgden Bulgarije weer een voorsprong. Florian Bohnert leek Luxemburg in blessuretijd de winst te bezorgen, maar het laatste woord was aan Aleksandar Tonev (4-3).

Overige uitslag:
Zweden - Nederland 1-1