De Camargo vertrok niet met slaande deuren: ''Zal altijd welkom zijn in Genk''

De Camargo vertrok niet met slaande deuren: ''Zal altijd welkom zijn in Genk''

06-09-2016 08:44

Igor De Camargo vertrok deze zomer bij Racing Genk en koos voor een avontuur bij het Cypriotische Apoel Nicosia. De 33-jarige spits zat op een zijspoor bij de Limburgers. Blijven was geen optie. Dat zegt De Camargo in een interview met Het Belang van Limburg.

''Neen, dat was een uitgemaakte zaak. Ik zou vertrekken. Peter Maes had duidelijk gekozen voor andere spitsen, andere types. Het was zijn keuze, ik kon die alleen maar respecteren.'' De negenvoudig Rode Duivel verloor de concurrentiestrijd van Nikos Karelis en Mbwana Samatta, waardoor hij na in de terugronde het alleen moest doen met invalbeurten.

De Camargo vertrok echter niet met slaande deuren. ''Neen, zeker niet. De verstandhouding is nog altijd goed, ik zal er altijd welkom zijn. In de kleedkamer had ik nog altijd een belangrijke rol, samen met Buffel. Je voelde dat de jonge garde respect voor ons had'', aldus de geboren Braziliaan.

Hij kreeg dan ook veel felicitaten van Genk-ploegmaats na zijn transfer naar Cyprus. ''We hebben een WhatsApp-groep met alle Genk-spelers. Daar regende het berichtjes. (lacht) Ik heb iedereen een sterk seizoen gewenst. En als we allebei doorgaan in de Europa League komen we mekaar misschien nog tegen!'', besluit De Camargo.