Opvallend: Scholes noemt drie City-spelers enige wereldtoppers in Engeland

Opvallend: Scholes noemt drie City-spelers enige wereldtoppers in Engeland

05-09-2016 18:59

Paul Scholes is niet onder de indruk van het niveau van de Premier League. Volgens de voormalig middenvelder van Manchester United lopen de beste spelers niet in Engeland, maar in Spanje rond.

"In de kwartfinales van de Champions League en de Europa League waren ze in 2015/16 met zes teams vertegenwoordigd. Dat is bijna de helft", zegt Scholes in The Guardian over de Primera Division. "De Premier League had er slechts twee. Er moet echt een stap in kwaliteit gezet worden."

Scholes ziet momenteel slechts drie spelers van absolute wereldklasse rondlopen in Engeland. Die spelen uitgerekend voor Manchester City, de stadgenoot en rivaal van zijn voormalige werkgever. "Afgezien van Sergio Aguero, Kevin De Bruyne en David Silva hebben wij niet de beste spelers. Die zijn in Spanje of bij Bayern München en Juventus. Je zult een Lionel Messi of Neymar hier niet zien."

Volgens Scholes is het belangrijk om een balans te vinden tussen geld en vermaak. "De meeste eigenaren willen vooral geld verdienen voor hun club. Het maakt ze niet uit hoe er gespeeld wordt. Bij Barcelona is daar een balans in gevonden. Daar draait het om entertainment. Het winnen van de Champions League, van grote prijzen. Daarom hebben ze de beste spelers."