Duidelijke woorden tijdens gesprek met Zlatan: De zaak is afgerond voor mij

Duidelijke woorden tijdens gesprek met Zlatan: "De zaak is afgerond voor mij"

05-09-2016 17:21

Zlatan Ibrahimovic keert niet plotseling terug bij de Zweedse nationale ploeg. De kersverse bondscoach Janne Andersson waagde een poging bij de sterspeler van Manchester United, maar weet dat hij niet meer hoeft te hopen.

"Ik heb een gesprek met Zlatan gehad en daarin was hij heel duidelijk", reageerde Andersson volgens De Telegraaf. "De zaak is afgerond voor mij. Zlatan is ontegenzeggelijk de grootste speler die we hebben gehad. Nu werk ik met de spelers die ik heb."

Zweden neemt het dinsdag op tegen het Nederlands elftal en heeft alles goed op de rit. Zo werd daar Lars Lagerbäck als extra adviseur toegevoegd aan de staf. De geroutineerde coach staat Andersson bij. "Ik heb geen ervaring met het internationale voetbal, dus heb ik veel aan een persoon met zoveel kennis en ervaring."

"Ik ben geen angstig type. Iedereen heeft een mening over mij, maar ik heb de overtuiging dat ik deze baan aankan", vertelt Andersson. Saillant detail: Lagerbäck was als bondscoach van IJsland medeverantwoordelijk voor de twee decepties in de EK-kwalificatiereeks.