Acheampong en Anderlecht-target sluiten Afrika Cup-kwalificatie af met gelijkspel

04-09-2016 19:29

Ghana heeft de kwalificatie voor de Afrika Cup 2017 afgesloten met een gelijkspel. The Black Stars moesten tegen Rwanda voor eigen publiek genoegen nemen met 1-1. Anderlecht-speler Frank Acheampong was van de partij.

Acheampong speelde in hoofdstad Accra de gehele wedstrijd mee. Hij zag hoe Samuel Tetteh in de 24e minuut de score opende voor het thuisland. Ghana bleef lange tijd op voorsprong staan, maar gaf de overwinning zeven minuten voor tijd toch nog uit handen. Muhadjiri Hakizimana was de doelpuntenmaker voor Rwanda. Het puntverlies had voor Ghana echter absoluut geen gevolgen. Ghana werd met 14 punten ruimschoots winnaar van de groep en had zich al gemakkelijk gekwalificeerd voor de Afrika Cup.

Dauda Mohammed was ook geselecteerd voor de interland. De 19-jarige aanvaller gaat volgens Ghanese media naar Anderlecht toe. Van 14 januari tot 5 februari wordt de 31e editie van de Afrika Cup in Gabon gespeeld. Paars-wit moet dus waarschijnlijk minstens twee spelers tijdelijk missen.