Vanderbiest wijst naar arbitrage: ''De 0-2 werd onterecht afgekeurd''

Vanderbiest wijst naar arbitrage: ''De 0-2 werd onterecht afgekeurd''

04-09-2016 19:08

Royal Antwerp FC geraakte zondag in de Eerste Klasse B niet voorbij Union Saint-Gilloise. Het duel op de Heizel eindigde in 1-1. Antwerp slikte de gelijkmaker pas in de 90e minuut en dus baalde trainer Fred Vanderbiest flink na afloop.

Vanderbiest bracht Bjorn Vleminckx als debutant in het veld aan de rust. ''De eerste twintig minuten hadden we alles onder controle maar hadden te weinig snelheid en diepgang. Daarom bracht ik Björn Vleminckx in", legt Vanderbiest uit tegenover Proximus 11. Het bleek een goede wissel. Vleminckx zette na een uur spelen de 0-1 op het scorebord met een harde kopbal. Het was echter niet genoeg voor de drie punten.

Mamoutou N'Diaye leek de match een kwartier voor tijd te beslissen, maar zijn treffer werd afgekeurd. Tenslotte kreeg The Great Old de deksel op de neus via Florent Zitte. "We hadden alles onder controle en maken de 0-2 die onterecht wordt afgekeurd. Vandaag konden we de misstap goedmaken tegen Lommel, spijtig dat we het nog uit handen geven'', aldus een teleurgestelde Vanderbiest.

Antwerp schoot niet veel op met het ene puntje. De titelfavoriet staat na vier speeldagen met vijf punten op een tegenvallende vijfde plaats.