'Everton bracht een uur en vijftien minuten voor de deadline een goed bod uit'

'Everton bracht een uur en vijftien minuten voor de deadline een goed bod uit'

04-09-2016 17:00

Ronald Koeman zal met gemengde gevoelens terugkijken op deadlineday. Enner Valencia kwam op huurbasis over van West Ham United, maar de Everton-manager tastte mis bij Moussa Sissoko en naar nu blijkt ook Andriy Yarmolenko.

De aanvaller van Dynamo Kiev stond in de verregaande belangstelling van Everton. Een deal kwam echter niet van de grond, ook niet op deadlineday. "Everton bracht afgelopen woensdag op het laatste moment een bod uit op Yarmolenko", bevestigt Dynamo-voorzitter Ihor Surkis tegenover DT.

"Wanneer precies? Een uur en vijftien minuten voor het sluiten van de markt. Het geboden bedrag was goed en ik was tevreden met alle geschetste voorwaarden, maar er was niet meer genoeg tijd om een contract op te stellen. Als Andriy blij is, ben ik ook blij, maar het is onmogelijk om zó laat nog een transfer op poten te zetten."

Yarmolenko is de sterspeler van Dynamo Kiev en wordt al jaren gelinkt aan een overstap naar de Preimer League. Eerder dit jaar kreeg de international van Oekraïne een rondleiding op Goodison Park.