600 meegereisde fans zien Beerschot-Wilrijk uitstekend beginnen aan seizoen

600 meegereisde fans zien Beerschot-Wilrijk uitstekend beginnen aan seizoen

04-09-2016 07:34

KFCO Beerschot-Wilrijk is haar missie om opnieuw naar het profvoetbal op te klimmen uitstekend begonnen. Op de eerste speeldag van de hoogste amateurklasse klopten de Antwerpenaren het Luike Sprimont-Comblain verdiend met 0-2-cijfers. 

Zo'n 600 bezoekende supporters zagen Sprimont het best van start gaan in de competitieopener. Arnaud Biatour kreeg een uitgelezen kans om zijn team op voorsprong te zetten in het eerste kwartier, maar Michaël Clepkens behoedde Beerschot-Wilrijk van onheil.

Nadien herstelde het evenwicht zich, zonder grote kansen. Een brilscore bij de rust leek dan ook in de maak. Dat was echter buiten Youssef Boulaouali gerekend, die eenvoudig afwerkte na een knap hakje van Simon Vermeiren, waardoor de Ratten met een minimale voorsprong de kleedkamers opzochten.

Overwicht beloond
In de tweede helft namen de bezoekers de wedstrijd helemaal in handen. Dat resulteerde halverwege in een tweede doelpunt: Guillaume François luisterde zijn terugkeer bij de ploeg van het Kiel op met een treffer. Daar bleef het uiteindelijk bij, mede omdat een heerlijke poging van Vermeiren vanop de middenlijn op de lat strandde.