Pellè heeft radicaal besluit genomen na pijnlijke uitschuiver op EK

Pellè heeft radicaal besluit genomen na pijnlijke uitschuiver op EK

03-09-2016 12:35

Graziano Pellè gaat nooit meer een strafschop nemen. Dat heeft de spits besloten na zijn misser tijdens de kwartfinale op het EK tegen Duitsland. Pellè schoot in de penaltyreeks ver naast.

De Italiaan lag vooral onder vuur vanwege de manier waarop hij de Duitse doelman Manuel Neuer voor de gemiste strafschop wilde misleiden met het maken van een Panenka-gebaar. "Fouten kunnen gemaakt worden. En we zijn publieke figuren, dus iedereen kan zeggen wat hij of zij wil. Maar ik heb gelachen over de kritiek dat ik Neuer niet respecteerde. Als de meeste Italianen zo respectvol naar anderen waren als ik, dan zou het land er een stuk beter uitzien", zegt Pellè in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

De spits van het Chinese Shandong Luneng kijkt nog één keer terug op die gemiste strafschop. "Ik wilde de strafschop hard links schieten, de kant waar ik miste. Ik maakte dat gebaar zodat Neuer niet te snel zou gaan duiken, maar toen ik de strafschop wilde nemen zag ik dat hij wilde duiken en moest ik mijn schot forceren", aldus Pellè, die dus geen strafschoppen meer wil nemen.