Vertonghen helpt gerucht uit de wereld: Heb niets tegen de coach gezegd

Vertonghen helpt gerucht uit de wereld: "Heb niets tegen de coach gezegd"

03-09-2016 10:36

Moet Jan Vertonghen bij de Rode Duivels centraal achterin postvatten of op de linksachter? Het is al jaren een thema bij de Belgische nationale ploeg. Volgens bepaalde bronnen zou Vertonghen aan de nieuwe bondscoach, Roberto Martinez, gevraagd hebben om een plekje te krijgen in de centrale as. 

Bij Het Laatste Nieuws weerlegt de Tottenham-verdediger die geruchten echter met klem. "Ik heb niets tegen de coach gezegd. Ik juich gewoon het beste team toe. Of dat nu met Toby (Alderweireld, nvdr.) en mij centraal is, of één van ons op de flank, dat is aan de trainer. Ik herhaal: ik heb er geen problemen mee om linksachter te spelen."

Zijn polyvalentie kan natuurlijk ook een troef zijn voor Vertonghen. "De coach weet dat ook, denk ik. Hij zal wel al gezien hebben dat zowel ik als Toby op de flank kunnen spelen. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog linksachter sta of Toby rechtsachter. Bovendien waren Thomas (Vermaelen, nvdr.), Vince (Kompany, nvdr.) en Nico (Lombaerts, nvdr.) nu niet beschikbaar. Ik weet niet wat er zal gebeuren als die weer wedstrijdfit zijn," besluit de linkspoot.