Witsel bekent teleurstelling: Mijn lot lag bij Juventus, zo dacht ik erover

Witsel bekent teleurstelling: "Mijn lot lag bij Juventus, zo dacht ik erover"

03-09-2016 09:59
1

Axel Witsel kreeg op de laatste dag van de transferperiode een serieuze klap te verwerken. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg stond na geslaagde medische testen op het punt een overeenkomst te sluiten met Juventus, maar uiteindelijk ging zijn Russische werkgever niet akkoord.

"Het was een vreemd incident", blikt Witsel terug in de Italiaanse pers. "Maar ik kreeg de beslissing van Zenit al enige tijd voor het sluitingsuur van de transfermarkt te horen. Ik keerde daarop meteen terug naar Brussel, waar ik om 3 uur 's ochtends toekwam voor de wedstrijd tegen Spanje." 

De Rode Duivel geeft toe dat hij met zijn hoofd al bij Juve zat. Volgens Tuttosport had hij zijn rugnummer zelfs al gekozen: 28. "Mijn lot lag bij de bianconeri, zo dacht ik erover. Het team maakt een sterke indruk, je zal wel zien hoe goed ze het gaan doen in de Champions League. Maar nu moet ik daar niet meer aan denken. Ik moet mijn focus behouden, want ik ben een professional."

Gratis weg volgende zomer?
Zijn contract bij Zenit loopt slechts tot de zomer van 2017, dus in principe zou Witsel dan zijn eigen lot kunnen bepalen. "Met een contract dat afloopt in juni... Ik weet het niet, we zullen wel zien wat er gebeurt in januari en anders juni. Maar ik heb nog geen overeenkomst gesloten met Juventus", verduidelijkt hij.