OFFICIEEL: Everton trekt in extremis nog concurrent voor Lukaku aan

OFFICIEEL: Everton trekt in extremis nog concurrent voor Lukaku aan

01-09-2016 00:33
0

Niet Moussa Sissoko, maar Enner Valencia is de laatste aankoop van Everton deze zomer. De subtopper uit Liverpool huurt de aanvaller uit Ecuador van West Ham United. Bij The Toffees zal Valencia de concurrentie moeten aangaan met Rode Duivel Romelu Lukaku.

Valencia maakt het seizoen af op Goodison Park. Bevalt de samenwerking van beide kanten, dan heeft Everton de eenzijdige optie om hem definitief over te nemen van West Ham. Valencia sluit volgende week pas aan bij de selectie van Ronald Koeman, omdat hij eerst interlandverplichtingen heeft met Ecuador. Hij speelt tegen Brazilië en Peru.

De 26-jarige Valencia is een vaste waarde bij de nationale ploeg, met 29 interlands en zestien doelpunten. Op het WK in Brazilië maakte hij indruk en verdiende hij een transfer van het Mexicaanse Pachuca naar West Ham.

In Londen kon de oud-speler de verwachten niet helemaal waarmaken. In totaal kwam hij in 54 wedstrijden in actie, waarin Valencia goed was voor acht doelpunten. Bij Everton wordt hij waarschijnlijk de tweede spits achter Lukaku.

Lees ook: Koeman grijpt naast Frans international na bizarre wending

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie