OFFICIEEL: KV Kortrijk plukt Nederlandse spits weg bij Engelse tweedeklasser

OFFICIEEL: KV Kortrijk plukt Nederlandse spits weg bij Engelse tweedeklasser

31-08-2016 22:55

KV Kortrijk gaat nog een slag slaan in de laatste uren van de transfermercato. De Kerels staan op het punt Lars Veldwijk weg te halen bij het Engelse Nottingham Forest.

Volgens het Nederlandse Voetbal International is Veldwijk op dit moment in Kortrijk om de deal af te ronden. De spits hoopt zijn contract bij Nottingham Forest te ontbinden zodat hij transfervrij naar de Kerels kan overstappen. Veldwijk begon zijn professionele carrière bij FC Volendam, vooraleer hij in 2011 naar FC Utrecht trok. Daar kon hij echter nooit doorbreken.

Na twee topseizoenen bij FC Dordrecht en Excelsior verhuisde hij in 2014 naar Nottingham. Zijn avontuur bij de Engelse tweedeklasser liep echter af op een sisser. De Nederlander kon geen enkel doelpunt maken en werd vorig seizoen dan maar uitgeleend aan PEC Zwolle. Voor die club maakte hij veertien competitiedoelpunten in de Eredivisie. Zwolle ondernam nog een poging om hem opnieuw te huren, maar had niet voldoende financiële slagkracht.

Update 22u55: De deal is rond. De 25-jarige aanvaller zette zijn krabbel bij Kortrijk. Dat kondigden de Kerels aan via de officiële kanalen.