OFFICIEEL: Vainqueur vindt nieuwe uitdaging bij Marseille

OFFICIEEL: Vainqueur vindt nieuwe uitdaging bij Marseille

31-08-2016 23:36

William Vainqueur is op weg naar Olympique Marseille. De middenvelder op overschot bij AS Roma kan ook rekenen op interesse van Standard, maar kiest volgens Franse media voor de traditieclub uit Zuid-Frankrijk.

Marseille is al weken op zoek naar een nieuwe middenvelder. Verschillende namen passeerden al de revue, maar volgens het doorgaans betrouwbare L'Equipe heeft de Franse topclub zijn zinnen gezet op Vainqueur. Marseille volgt het dossier van de middenvelder al langer en wil tijdens de laatste uren van de transfermercato in actie schieten.

Marseille zal wel moeten afrekenen met OGC Nice, dat ook interesse toont in de Fransman. Bij Standard zou Vainqueur ook nog steeds op het lijstje staan. De middenvelder speelde tussen 2011 en 2014 al op Sclessin. Hij vertrok naar Dinamo Moskou, dat hem vorige zomer verpatste aan AS Roma. Daar heeft Vainqueur geen toekomst meer. 

Update 21.11: Football Italia meldt dat Vainqueur op weg is naar Marseille om zijn medische testen af te leggen. De middenvelder kondigde op Twitter zelf aan dat hij gaat vertrekken bij Roma met de woorden "time to move..."

Update 23.10: De overgang van Vainqueur naar Marseille lijkt nu echt wel vast te staan. Op Twitter lijkt Aaron Leya Iseka, de Anderlecht-aanvaller die sinds deze zomer op uitleenbasis voetbalt in Marseille, zijn komst te bevestigen.

Update 23.35: AS Roma heeft de overstap van Vainqueur officieel aangekondigd. De middenvelder wordt voor één seizoen verhuurd aan Olympique Marseille.