VP EXCLUSIEF: Voormalig talent van KRC Genk trekt naar Eredivisie

VP EXCLUSIEF: Voormalig talent van KRC Genk trekt naar Eredivisie

30-08-2016 19:01

Doet de naam van Jordy Croux nog een belletje rinkelen? De middenvelder stond bij KRC ooit te boek als een groot talent bij KRC Genk. Nu heeft de redactie van VoetbalPrimeur vernomen dat hij MVV Maastricht verlaat voor de Nederlandse eersteklasser Willem II.  

De vleugelspeler stond al een tijdje op het lijstje van de Tricolores, maar het duurde evengoed lang voordat Willem II toesloeg. Iets meer dan een dag voor het verstrijken van de deadline heeft de club met MVV een akkoord bereikt. Dat was niet ingewikkeld, want de club hoefde alleen maar te voldoen aan de transferclausule in het contract van Croux. Hij sluit, als hij de medische keuring doorstaat, daardoor snel aan bij de selectie van trainer Erwin van de Looi.

Bij MVV bewees Croux in de Nederlandse Tweede Klasse de voorbije seizoenen een stabiele kracht te zijn. Hij speelde nagenoeg alles en maakte in 73 wedstrijden dertien doelpunten. Dit seizoen is hij bovendien zeer sterk gestart met twee treffers in vijf wedstrijden. Eerder speelde de in Hasselt geboren Croux al voor Racing Genk en Oud-Heverlee Leuven.