Rosicky keert na tropenjaren bij Dortmund en Arsenal terug op oude nest

Rosicky keert na tropenjaren bij Dortmund en Arsenal terug op oude nest

30-08-2016 14:54

Tomas Rosicky keert terug naar zijn geboorteland Tsjechië. Sparta Praag meldt dinsdagmiddag dat de verloren zoon met onmiddellijke ingang overkomt van Arsenal.

Sparta Praag hoeft geen transfersom te betalen voor Rosicky, wiens Arsenal-contract deze zomer afliep. Dinsdagmiddag heeft hij voor het eerst meegetraind bij de Tsjechische club. De 35-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract.

Rosicky keert na vijftien terug op het oude nest. In 1999 maakte hij zijn debuut voor Sparta Praag, waarmee hij drie landstitels won. De international stapte in 2011 over naar Borussia Dortmund. In Duitsland ontpopte hij zich tot een belangrijke waarde, wat hem in 2006 een droomtransfer naar Arsenal opleverde.

Uiteindelijk speelde hij tien jaar in Noord-Londen. In totaal kwam de door blessures geplaagde Rosicky tot 170 optredens en negentien doelpunten en won hij twee keer de FA Cup en één Community Shield. Met Sparta Praag neemt hij het in de Europa League mogelijk op tegen het Internazionale van Frank de Boer.