Maes kan tegen Zulte Waregem niet beschikken over twee gewilde sterkhouders

Maes kan tegen Zulte Waregem niet beschikken over twee gewilde sterkhouders

28-08-2016 12:24

Racing Genk en Zulte Waregem sluiten zondagavond de vijfde speeldag af. Genk-trainer Peter Maes moet nog puzzelen met zijn opstelling. Hij kan namelijk niet beschikken over enkele belangrijke spelers. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Zo is smaakmaker Leon Bailey zeker out voor. De Jamaicaan liep donderdag tijdens de Europese match tegen Lokomotiva Zagreb een verrekking op in de dij. Maes kreeg ook slecht nieuws over Thomas Buffel en Wilfried Ndidi. Achter de naam van Buffel staat vanwege zijn hamstringblessure nog een vraagteken, terwijl de kans dat Ndidi speelt minimaal is. Hij kampt met een blessure aan de knie. 

"Het is heel onwaarschijnlijk dat we Ndidi kunnen klaarstomen voor de wedstrijd", bevestigt Maes aan de krant. Vrijdag werd er in Antwerpen een MRI-scan van de knie gemaakt, waar een klein scheurtje in het kniekapsel werd vastgesteld. De trainer wil Ndidi rustig laten herstellen en staat hem niet graag af voor de interlandperiode. "Hij is ook geselecteerd voor het Nigeriaanse elftal, maar ik hoop dat we hem hier kunnen houden. Die jongen zou eigenlijk moeten rusten'', aldus Maes.

Bailey en Ndidi zijn beide zeer gewild op de transfermarkt. Het is dus nog maar de vraag of ze na 1 september nog in actie komen voor de Limburgers.