Cercle Brugge schakelt in extremis Beerschot-Wilrijk uit in de Croky Cup

26-08-2016 22:30

Het bekeravontuur van Beerschot-Wilrijk zit erop. In een spannende wedstrijd tegen Cercle Brugge ging het met 1-2 onderuit. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kon Cercle nog scoren.

Na vijf minuten voetballen kon Cercle Brugge al vieren. Rechtsachter Marlon Pereira ging in de fout. Een te korte terugspeelbal belandde niet bij doelman Michael Clepkens, maar in de voeten van Tomislav Kis. Die besloot in doel. Beerschot-Wilrijk was al meteen op achtervolgen aangewezen.

De Antwerpenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel bleef in evenwicht. Pas in de laatste minuten kwamen er nog kansen. Clepkens redde een kans van Cercle. Aan de andere kant kreeg Mohamed Messoudi een unieke kans op de gelijkmaker. Hij schoot echter recht op de doelman.

Cupmatch
Meteen na de rust was Fessou Placca bijna de grote held bij Beerschot-Wilrijk. Hij ging alleen op doel af, maar doelman Gilles Lentz kon in extremis nog redden. Twaalf minuten later was het dan toch zover. Hernan Losada zorgde voor de 1-1. Het werd intussen een echte - spannende - cupmatch.

Na de gelijkmaker probeerde Beerschot-Wilrijk nog het winnende doelpunt te vinden. Dat viel echter aan de andere kant. Enkele minuten voor tijd kon Yvan Yagan de 1-2 voor Cercle maken. Daardoor mag Cercle zich opmaken voor de volgende ronde. Het bekeravontuur van Beerschot-Wilrijk zit er nu op.