'Ex-Rouche moet de concurrentie aangaan met Vertonghen en Alderweireld'

'Ex-Rouche moet de concurrentie aangaan met Vertonghen en Alderweireld'

26-08-2016 15:18

Tottenham Hotspur overweegt Eliaquim Mangala naar White Hart Lane te halen. De 25-jarige verdediger mag vertrekken bij Manchester City. Tottenham wil daarvan profiteren en denkt aan de Fransman.

Mangala, die in 2014 voor veertig miljoen euro overkwam van FC Porto, heeft trainer Pep Guardiola nog niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten en is vijfde keuze achter Aleksander Kolarov, Nicolas Otamendi, Vincent Kompany en John Stones. Hij zou mogen vertrekken bij Manchester City. Mauricio Pochettino zou een grote fan zijn van de Fransman en wil hem graag aantrekken. Dat meldt ESPN. Ook Napoli werd genoemd als mogelijke bestemming.

Bij Tottenham moet Mangala de concurrentie aangaan met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Het Belgische duo heeft er een geweldig seizoen opzitten bij Tottenham. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat Mangala ook meteen een basisplek kan opeisen bij The Spurs. Mangala werd in 2014 overgenomen van FC Porto. De Portugese topclub nam hem in 2011 nog over van Standard Luik.