AA Gent heeft geen geluk en komt terecht in zware groep H

AA Gent heeft geen geluk en komt terecht in zware groep H

26-08-2016 13:30

AA Gent heeft zwaar geloot voor de groepsfase voor de Europa League. De Buffalo's treffen Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Konyaspor in Groep H.

Gent zat als enige Belgische ploeg in pot 3 en kreeg direct de namen van twee tegenstanders te horen. Shakhtar Donetsk (pot 1) en Sporting Braga (pot 2) behoorden tot de zwaarst mogelijke tegenstanders, waardoor Gent geen geluk heeft gehad. Shakhtar Donetsk was jarenlang een vaste waarde in de Champions League, maar de Oekraïens topploeg verloor nu verrassend van BSC Young Boys in de derde voorronde.

Shakthar mag gelijk gezien worden als één van de favorieten voor de eindwinst. De Oekraïeners stonden vorig seizoen nog in de halve finale. Braga, de nummer vier van Portugal, is ook geen gemakkelijke tegenstander. Braga werd in de laatste editie pas namelijk in de kwartfinale uitgeschakeld door Shakthar. 

Het Turkse Konyaspor maakte de groep compleet. Konyaspor kwalificeerde zich direct voor de groepsfase van deze Europa League. Bekerwinnaar Galatasaray werd uitgesloten van Europees voetbal, waarna het ticket naar Konyaspor ging. De Europese debutant komt direct in een zware poule terecht.