Anele weet nog niet waar toekomst ligt: Heb aanbiedingen op zak

Anele weet nog niet waar toekomst ligt: "Heb aanbiedingen op zak"

24-08-2016 11:17

Anele Ngongca is niet langer een speler van KRC Genk. De Zuid-Afrikaan zijn contract liep deze zomer af en hij was overbodig geworden bij de Limburgers. Waar hij nu aan de slag gaat, is nog onduidelijk, maar naar eigen zeggen heeft hij verschillende aanbiedingen op zak.

De 28-jarige rechtsachter speelde acht seizoenen voor Genk, dat hem in 2007 weghaalde bij Western Province United in zijn thuisland. Het afgelopen seizoen verhuurde de Limburgers de verdediger aan het Franse Troyes. Nu stopt het Genkse avontuur voor hem. "Ik wil de volgende dagen zoveel mogelijk mensen zien en hen bedanken voor de mooie jaren. Pierre Denier, Thomas Buffel, de materiaalmensen, mister Jos Vaessen. Dan vergeet ik er nog enkele op te noemen."

Wat daarna komt is nog een vraagteken. "Ik vertrek waarschijnlijk naar Zuid-Afrika hierna. Ik heb nochtans ook mooie aanbiedingen op zak uit Europa, zelfs uit België", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Vorig jaar polste Frank Vercauteren bij me om naar Samara te komen, maar ik zag een verhuis naar Rusland niet zitten. Hij is wel de beste trainer die ik gekend heb."