'Racing Genk wil oude bekende halen als opvolger van Kebano'

'Racing Genk wil oude bekende halen als opvolger van Kebano'

24-08-2016 08:52

Neeskens Kebano is hard op weg naar Engeland. De aanvallende middenvelder van Racing Genk staat op het punt om naar Fulham FC te vertrekken. De Limburgers zijn de zoektocht naar een opvolger inmiddels al gestart.

Genk heeft het vizier gericht op een oude bekende van de club. De 24-jarige Tino-Sven Susic is volgens Het Nieuwsblad namelijk nadrukkelijk in beeld. De 24-jarige Susic staat momenteel nog onder contract bij het Kroatische Hajduk Split, maar tussen zijn vijftiende en zeventiende was hij al actief in de jeugdopleiding van Genk. Vervolgens trok hij naar Standard, maar daar wist hij niet door te breken. Hajduk Split kon hem daarom in de zomer van 2012 voor slechts 50.000 euro overnemen van de Rouches.

Susic veroverde bij de Kroatische topclub direct een basisplaats en is niet meer weg te denken uit het elftal. Hajduk Split wil de steunpilaar, die bekend staat om zijn gave techniek, niet makkelijk laten gaan. Naar verluidt zou de vraagprijs 3,5 miljoen euro zijn, maar Genk zou dat voorlopig wat te hoog vinden. Susic werd eerder ook al in verband gebracht met Anderlecht.

De creatieve Susic bracht een groot gedeelte van zijn jeugd in ons land door, waardoor hij ook over de Belgische nationaliteit beschikt. Hij speelde voor enkele nationale jeugdelftallen, maar hij koos echter voor Bosnië-Herzegovina. Susic was actief op het WK van 2014 en speelde inmiddels acht interlands voor de A-ploeg.