Hoofdrolspeler in Belgische Comedy Capers reageert: Niet op café gezeten

Hoofdrolspeler in Belgische Comedy Capers reageert: "Niet op café gezeten"

23-08-2016 16:38

Een bekerwedstrijd in augustus tussen MSK Deinze en Standard Wetteren werd afgelopen weekend even hoofdnieuws. Scheidsrechter Jürgen Brinckman beging in dat duel een opvallende flater. Maar zich generen? Nee, dat doet hij niet.

Na negentig minuten stond er in het Oost-Vlaamse burenduel een 1-1-stand op het bord. Alle aanwezige supporters maakten zich op voor ongetwijfeld spannende verlengingen, maar dat was buiten Brinckman gerekend. De arbiter begon resoluut aan de strafschoppenserie. "De scheidsrechter wou met strafschoppen starten", zegt Sven Vandendriessche, teamverantwoordelijke van Deinze aan Het Laatste Nieuws.

"Ik was heel zeker dat het verlengingen waren, want ik had dat nog opgezocht. Ik heb het de scheidsrechter meteen verteld, maar zijn reactie was: 'het zijn wél penalty's, pas vanaf de volgende ronde zijn het verlengingen'." Vandendriessche liep naar binnen en nam er het bondsreglement bij. "Toen ik terugkwam, waren al drie penalty's genomen. Ik liet hem het papiertje zien en dan is hij naar binnen gegaan."

Fout ingezien
"Dat er hilariteit was, kan ik wel begrijpen", reageert scheidsrechter Brinckman. "Nee, ik had niet te lang op café gezeten zoals nu al rondgaat. Het reglement is anders dan vorig jaar. Mijn twee assistenten én de twee trainers van de teams waren daar ook van overtuigd. Na een telefoontje met de voetbalbond heb ik de fout ingezien", zegt Brinckman.

Uiteindelijk was de polemiek een maat voor niets. De thuisploeg wist de zege naar zich toe te trekken. Deinze zette vier strafschoppen om, terwijl Wetteren bleef steken op twee. Zo bekert Deinze een ronde verder na een opmerkelijke voetbalavond.