Rooney kan strijd opgeven en naar buitenland gaan: Hier zo veel geld verdienen

Rooney kan strijd opgeven en naar buitenland gaan: "Hier zo veel geld verdienen"

23-08-2016 14:45

De Major League Soccer is dé uitkomst voor Wayne Rooney, aldus Merritt Paulson, eigenaar van regerend Amerikaans kampioen Portland Timbers. Rooney zou de zware concurrentie bij Manchester United achter zich kunnen laten om 'op elk vlak' goed af te kunnen bouwen in de Verenigde Staten, denkt 70-jarige oud-politicus.

"Ik vind dat hij nog steeds een grote voetballer is en het zou voor de MLS geweldig zijn als hij zou komen. Ook voor Rooney is het erg aantrekkelijk", begint Paulson in gesprek met Mirror. "Daanaast is hij gewoon nog steeds erg getalenteerd. We praten niet over een oude rot van 34 of 35."

"Van de gevolgen die hij zou ervaren word ik enthousiast: je bouwt hier niet alleen af, je kan hier zo veel geld verdienen", vervolgt Paulson, die laat weten dat ook 'andere grote namen' recent gesprekken hebben gevoerd met 'zijn' club. Amerika is echter niet de enige financieel voordelige bestemming van voetballers. "China is misschien ook aantrekkelijk, maar je moet nagaan waar je het liefst zou welen spelen en leven. Ik zou niet in Beijing willen voetballen."