Gentse huurling schittert en heeft het bron in Rio te pakken

Gentse huurling schittert en heeft het bron in Rio te pakken

21-08-2016 15:02

AA Gent heeft er een olympische medaille bij. William Troost-Ekong (22) pakte immers met Nigeria brons in Rio. Op dit moment verhuren de Buffalo’s hem aan het Noorse FK Haugesund.

Met Nigeria nam Troost-Ekong het in de strijd om het brons op tegen Honduras. Na een uur was de wedstrijd al gespeeld. Umar Sadiq (2x) en Aminu Umar hadden toen immers al gescoord. Op het einde werd het wel nog even spannend. Twintig minuten voor het einde maakte zorgde Anthony Lozano voor de aansluitingstreffer. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal zette Hondurees Marcelo Pereira de 2-3-eindscore op het bord.

Naast Troost-Ekong deed er nog een bekende van het Belgische voetbal mee, Imoh Ezekiel (ex-Standard en ex-Anderlecht). De twee mochten met Nigeria het brons vieren. Het goud was weggelegd voor Brazilië. Het gastland versloeg in de finale na strafschoppen Duitsland.

Troost-Ekong heeft ook een Nederlandse achtergrond. Hij speelde in het verleden bij FC Groningen en FC Dordrecht. Nu leent AA Gent hem voor het tweede seizoen uit aan FK Haugesund.