Comedy Capers in Belgische Beker: scheidsrechter slaat verlengingen doodleuk over

Comedy Capers in Belgische Beker: scheidsrechter slaat verlengingen doodleuk over

21-08-2016 10:22

Een bekerwedstrijd in augustus tussen MSK Deinze en Standard Wetteren zou in normale omstandigheden niet meteen hoofdnieuws zijn, maar Jürgen Brinckman heeft daar zaterdag anders over beslist. De scheidsrechter sloeg een wel heel opvallende flater.

Na negentig minuten stond er in het Oost-Vlaamse burenduel een 1-1-stand op het bord. Alle aanwezige supporters maakten zich op voor ongetwijfeld spannende verlengingen, maar dat was buiten Brinckman gerekend. De arbiter begon resoluut aan de strafschoppenserie.

Na drie penalty's, die overigens allen werden gescoord, zag Brinckman plots zijn fout in. De strafschoppenreeks werd onderbroken en de spelers mochten toch beginnen aan de verlengingen. Zowel Deinze als Wetteren wisten daarin nog één maal de netten te vinden, waardoor Brinckman voor de tweede keer een penaltyserie op gang mocht fluiten... Ditmaal terecht.

Uiteindelijk wist de thuisploeg de zege naar zich toe te trekken. Deinze zette vier strafschoppen om, terwijl Wetteren bleef steken op twee. Zo bekert Deinze een ronde verder na een opmerkelijke voetbalavond.