'Done deal: Anderlecht krijgt gevraagde hoge som uit Serie A'

'Done deal: Anderlecht krijgt gevraagde hoge som uit Serie A'

18-08-2016 18:10

De kogel is dan toch door de kerk. Dennis Praet verlaat voor tien miljoen euro Anderlecht voor het Italiaanse Sampdoria. Dat meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio. Nog volgens Sky Sport Italia tekent Praet een overeenkomst voor vijf seizoenen. Het is nog wachten op de bevestiging. 

Het middenveld van Anderlecht zal mogelijk na de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag onherkenbaar zijn. Eerder verliet Steven Defour het Constant Vanden Stock Stadion voor de Engelse eersteklasser Burnley. Nu ziet het mogelijk dus ook Praet vertrekken. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Di Marzio ondertekent de middenvelder na het duel tegen de Tsjechen een vijfjarig contract bij Sampdoria Genoa. 

Anderlecht vroeg tien miljoen euro. Sampdoria vond dit bedrag aanvankelijk aan de hoge kant. Maar blijkbaar hebben de Italianen dan toch toegehapt. Volgens La Gazzetta Dello Sport betaalt de Italiaanse eersteklasser een transfersom van acht miljoen euro. Daar kunnen nog voor twee miljoen euro aan bonussen worden toegevoegd. 

Update 19.11u: Volgens La Gazetta Dello Sport bereikten Sampdoria en Praet een overeenkomst voor vier seizoenen. De transfer is nog niet officieel. Praet staat wel aan de aftrap tijdens het Europa League-duel tegen Slavia Praag.