Vader Bailey wil transfer forceren: Is dit hoe jullie mijn zoon behandelen?

Vader Bailey wil transfer forceren: "Is dit hoe jullie mijn zoon behandelen?"

18-08-2016 08:00

Ajax heeft Leon Bailey van Racing Genk opnieuw op het oog. De Amsterdammers zijn zelfs bereid om tot 11 miljoen euro te gaan voor de vleugelaanvaller. Maar Genk is niet van plan om mee te werken aan een transfer, al dringt zijn vader aan.

Craig Butler behartigt de belangen van zijn zoons Kyle Butler en Leon Bailey, en hij staat te kijken van het Genkse publiek. De manier waarop ze eigen spelers uitfluiten gaat er bij hem niet in. Ook Bailey krijgt soms een fluitconcert na een mislukte actie, want hij haalt nog lang niet zijn beste niveau.

"Is dit de manier waarop jullie mijn zoon behandelen?", schrijft hij op Facebook. "Met een goal en een assist tegen Cork heeft Leon Genk in Europa gehouden. Hij geeft elke week het beste van zichzelf. Hij drinkt niet en hij doet geen domme dingen. Het was altijd zijn ambitie om met Genk prijzen te pakken, maar hij heeft de steun nodig van het publiek. Is dat niet het geval, dan moeten we vertrekken."

Butler lijkt in ieder geval te azen op een transfer, maar Dimitri De Condé sust de gemoederen. "Het lijkt er misschien op dat hij aan het zweven is, maar dat is niet zo. Hij zal altijd het hart op de tong hebben en voor zichzelf opkomen. Vanaf zijn jeugd heeft hij altijd moeten vechten om ergens te geraken. Bailey is niet veranderd, wel de perceptie. Hij zal altijd zijn acties blijven maken, Bailey kan niet in de anonimiteit voetballen. Alleen wordt hij nu gewoon kritischer bekeke