'Guardiola voert eerste schifting door: exit voor Hart en drie anderen'

'Guardiola voert eerste schifting door: exit voor Hart en drie anderen'

17-08-2016 11:45

Bij Manchester City worden in de laatste weken van de transferperiode behoorlijk wat uitgaande transfers verwacht. Een flink aantal spelers trekt z'n conclusies na de eerste wedstrijden onder Josep Guardiola.

Een van de belangrijkste slachtoffer is Joe Hart, de doelman die ook dinsdag tegen Steaua Boekarest niet onder de lat stond. Volgens de BBC staat de doelman van de Engelse nationale ploeg inmiddels open voor een vertrek. Everton en Sevilla hebben interesse. Ondertussen moet Claudio Bravo naar City komen als vervanger.

Hart is niet de enige die lijkt te vertrekken. Yaya Touré, Wilfried Bony en Eliaquim Mangala hebben geen basisplaats - of zelfs geen plek in de wedstrijdselectie - en azen op een transfer. Hoewel de zaakwaarnemer van Touré beweert dat de speler voor zijn kans wil gaan in Manchester, is het volgens The Daily Mail duidelijk dat de Ivoriaan weg wil als hij niet in de basis staat.

Bony was vorig seizoen ook al geen vaste basisspeler. In de pikorde lijkt hij steeds verder weg te zakken, waardoor een vertrek zijn voorkeur heeft. Everton wordt genoemd als optie. Mangala is één van de slachtoffers van de komst van John Stones.