OFFICIEEL: Genk neemt na negen jaar afscheid van meubelstuk

OFFICIEEL: Genk neemt na negen jaar afscheid van meubelstuk

16-08-2016 16:50

Na negen overwegend mooie jaren is het huwelijk tussen Anele Ngonca en KRC Genk ten einde gekomen. De Zuid-Afrikaanse verdediger was jarenlang één van de sterkhouders in de Limburgse afweer, maar zat sinds vorig seizoen op een zijspoor. Zijn contract werd nu in onderling overleg ontbonden.

Op de eigen website kondigt Genk het nieuws aan. Sinds 2007 stond Anele op de loonlijst van de drievoudige landskampioen. In de jaren die volgden zou de Zuid-Afrikaan tot 278 officiële duels komen voor de Genkenaars. Daarin liet de rechtsback acht treffers noteren.

Vier prijzen schreef Anele op zijn naam met de Limburgers: twee maal de Beker van België (2009 en 2013), één keer de Supercup (2011) en natuurlijk één maal de landstitel (2011). Toen medio 2015 Peter Maes arriveerde als nieuwe hoofdcoach, zat het verhaal van Anele bij Genk er eigenlijk al op.

Maes had de ervaren vleugelverdediger niet nodig. Een uitleenbeurt naar het Franse Troyes volgde. In de Ligue 1 kwam Anele vorig seizoen tot twintig optredens. Nu moet de veertigvoudige international dus op zoek naar een nieuwe werkgever.