STVV moet het tijdje zonder aanwinst doen, KBVB wil Pulido stevig schorsen

STVV moet het tijdje zonder aanwinst doen, KBVB wil Pulido stevig schorsen

16-08-2016 15:10

Sint-Truiden moet het mogelijk een tijdje zonder Jorge Pulido doen. Na de rode kaart van de Spanjaard tegen Anderlecht (0-0) heeft hij een schorsingsvoorstel gekregen. STVV lijkt het twee speeldagen zonder Pulido te gaan moeten doen. 

STVV meldt op de officiële website dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besloten heeft om Pulido voor twee speeldagen te schorsen na zijn rode kaart. Enkele minuten voor tijd kreeg hij een rood karton na een te late tackle. STVV weet nog niet of het wel akkoord gaat met die beslissing. "De club beraadt zich nog of ze akkoord gaat. Indien STVV niet akkoord gaat, verschijnt de club vrijdag voor de Geschillencommissie. Indien STVV akkoord gaat, zal Pulido niet op het veld staan tegen Excel Moeskroen en niet tegen KV Kortrijk", klinkt het.

Pulido zelf was na de wedstrijd duidelijk over de rode kaart. Hij vond die zeker niet terecht. "Vonden jullie dat rood? Ik ben verbaasd", reageerde Pulido toen tegenover Het Belang van Limburg. "Oké, het oogde misschien hard, maar de fout gebeurde niet centraal, wel op de flank. In Spanje wordt dit alleszins niet zo zwaar bestraft. In Engeland al helemaal niet", klonk het.