UPDATE: Genk haalt opgelucht adem na blessure: Gelukkig geen breuk

UPDATE: Genk haalt opgelucht adem na blessure: "Gelukkig geen breuk"

15-08-2016 22:35

Slecht nieuws voor KRC Genk en Holly Tshimanga. De jonge flankspeler liep in een beloftewedstrijd voor de Beker van België op Stayen een zware enkelblessure op. De wedstrijd werd na het incident stil gelegd omdat de ploegmaats van Tshimanga te zwaar aangedaan waren.

"Hij wordt met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De wedstrijd werd in onderling overleg ook afgefloten...", deelt KRC Genk mee op de Facebookpagina van zijn jeugdopleiding. De blessure kwam er na een onschuldig duel. Hoe lang de speler out is, is nog niet bekend.

Holly Tshimanga is de 19-jarige broer van Derrick, die deze zomer mocht beschikken bij Genk en even in beeld was bij Anderlecht. Hij maakt sinds dit seizoen deel uit van de A-kern en mocht in de slotminuten van het Europees duel tegen Cork City zijn debuut maken in de hoofdmacht.

Update 22.35: Na de blessure van Tshimanga gaf Genk nog een update over de toestand van de jongeling. "Holly bleef met zijn rechtervoet steken in het gras en ontwrichtte hierbij zijn enkel. Na een eerste onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat er gelukkig geen breuk is. De komende dagen volgt verder onderzoek. Hierna zal duidelijk worden hoelang Holly dient te revalideren", klinkt het.