Ranieri na slechte start Leicester: 'Dan lachen mensen, maar het is de waarheid'

Ranieri na slechte start Leicester: 'Dan lachen mensen, maar het is de waarheid'

15-08-2016 09:23

Leicester City staat na de teleurstellende Premier League-start tegen Hull City weer even met beide voeten op de grond. Manager Claudio Ranieri benadrukte na de 2-1 nederlaag dat het ontlopen van degradatie de belangrijkste doelstelling is.

Leicester slaagde er tot dusver in om steunpilaren als Ryad Mahrez en Jamie Vardy te behouden, waardoor de verwachtingen opnieuw hooggespannen zijn. Promovendus Hull bezorgde de regerend kampioen echter een waardeloze start. "Als ik zeg dat we veertig punten willen halen lachen mensen, maar het is de waarheid", zei Ranieri na afloop tegen Sky Sports.

"Ik denk dat we wat vergeten… Kampioen of geen kampioen, we moeten beseffen dat vorig seizoen iets speciaal was", vervolgt de Italiaan. "Nu staan we weer met onze voeten op de grond en moeten we hard werken. Afgelopen seizoen was onvergetelijk en ongelooflijk, alles was perfect. Maar voetbal is niet perfect."

Het gemis van N'Golo Kanté, die naar Chelsea vertrok, deed zich zaterdag voelen. Hull won de slag vooral op het middenveld. "Als iemand denkt 'Kanté, Kanté': nee", stelt Ranieri. "Hij bestaat niet. Klaar. Kanté is weg." Leicester wacht komend weekend een thuiswedstrijd tegen Arsenal.