Verrassende keuze van Duitse EK-back: geen transfer maar krabbel

Verrassende keuze van Duitse EK-back: geen transfer maar krabbel

13-08-2016 16:49

Jonas Hector heeft voor een verrassend vervolg van zijn loopbaan gekozen. De 26-jarige verdediger werd na het afgelopen EK met Duitsland begeerd door clubs als Liverpool, maar heeft besloten bij 1. FC Köln te blijven.

Hector heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot medio 2021 aan de Bundesliga-club verbindt. En dat terwijl een vertrek lonkte voor de verdediger. Liverpool wilde Hector als linksback naar Engeland halen. Köln zou echter een hoge vraagprijs van 25 miljoen euro hanteren, waardoor de concrete interesse van Jürgen Klopp na wekenlange speculaties over het aantrekken van Hector niet tot een serieus bod kwam.

Hector was het afgelopen EK een van de verrassingen bij Duitsland. Met zijn benutte strafschop in de penaltyreeks schoot hij de Duitsers tegen Italië naar de halve finale, die werd verloren van Frankrijk. Naast Hector verlengde ook Leonardo Bittencourt zijn contract bij Köln tot medio 2021. De 22-jarige middenvelder heeft een verleden bij onder meer Borussia Dortmund.