Wenger legt Pogba-transfer uit: Ze hadden weinig concurrentie

Wenger legt Pogba-transfer uit: "Ze hadden weinig concurrentie"

12-08-2016 17:58

Arsène Wenger ziet Arsenal financieel niet winnen van Manchester United. De manager van de Londense topclub zag onlangs dat Paul Pogba voor ruim honderd miljoen euro naar Manchester vertrok.

De oefenmeester vindt het niet raar dat de peperdure Fransman terug is in Engeland. "Manchester United is de rijkste club ter wereld, samen met Real Madrid. Dus veel concurrentie hebben ze niet", geeft de oefenmeester aan in gesprek met de Engelse media. "Op financieel gebied is er nauwelijks concurrentie voor Manchester."

De goedgevulde bankrekening is volgens Wenger echter geen garantie op succes. "Kijk maar naar Leicester City. Veel geld betekent niet dat je ook goed gaat presteren. Ik heb het gevoel dat we op het veld Manchester kunnen verslaan en daar gaat het uiteindelijk om", aldus de Arsenal-manager, die ook nog reageerde op een vraag waarom de transfersommen zo hoog zijn in Engeland.

"De clubs hebben het geld hier niet nodig. Daarom wordt er heel erg veel gevraagd en omdat er wel veel geld beschikbaar is, worden de spelers toch verkocht", legt Wenger uit.