D'Hooghe vertelt het mooie verhaal achter het (oude) logo van Club

D'Hooghe vertelt het mooie verhaal achter het (oude) logo van Club

11-08-2016 15:54

Club Brugge heeft in zijn 125-jarige geschiedenis al met een aantal verschillende logo's gespeeld. In 1975 pakte Blauw-Zwart ook uit met een nieuw logo. Eentje dat wel heel erg leek op dat van Espanyol Barcelona.

Op de website 125 jaar Club Brugge legt voormalig voorzitter Michel D'Hooghe uit hoe dat komt. "In 1975 was Club sportief in volle groei. We stonden aan de vooravond van Club’s meest succesvolle periode. We speelden al een aantal jaar Europees voetbal en we begonnen ook daar stilaan successen te boeken", vertelt hij.

"We kregen dat jaar de uitnodiging van Espanyol om aan hun toernooi deel te nemen. Ik zei tegen Michel Van Maele (ex-voorzitter Club): 'Deze kans moeten we grijpen'. Ik vond dat Club zich meer mocht profileren in Europa."

Gelijkenis
Een souvenir aan dat toernooi was het logo van Espanyol. "Als je naar het logo van Espanyol kijkt, dan zie je meteen de gelijkenis. Club gebruikte hiervoor al een logo op het briefpapier en op de kostuums van het bestuur en de spelers. Maar op de shirts was er geen logo."

"Het logo van Espanyol was eenvoudig, maar straalde iets uit. Simpel, maar krachtig. En als je naar het huidige logo kijkt, dan zie je nog steeds die zelfde gelijkenis", klinkt het. De gelijkenis is ook bijzonder treffend. Intussen heeft Club Brugge al twee nieuwe logo's voorgesteld.