Carrasco verbaasde Anderlecht-speler: Achtte hem daartoe niet in staat

Carrasco verbaasde Anderlecht-speler: "Achtte hem daartoe niet in staat"

11-08-2016 12:20

Anderlecht heeft met Dennis Appiah een speler gehaald die al met heel wat topspelers heeft mogen samenwerken. Eén van die spelers is Yannick Carrasco. De rechtsachter speelde in het verleden nog samen met hem bij AS Monaco. 

Op achttienjarige leeftijd debuteerde Carrasco in het eerste elftal van Monaco. Appiah had altijd wel iets in de flankaanvaller gezien. "Ik zat al bij de profs toen ik Yannick bij de jeugd en de reserven zag voetballen. Hij kon het toen lastig hebben tegen stevige jongens, omdat hij nog niet zo sterk op zijn benen stond. Maar zodra hij meetrainde met de profs, bezorgde hij onze verdedigers moeilijke momenten. Je zag dat die jongen kwaliteiten had", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"Wat hij nodig had, was een coach die in hem geloofde. Die kreeg hij met Claudio Ranieri, die hem als het ware de sleutels van de ploeg gaf. Zijn talent deed de rest." Toch had Appiah nooit gedacht dat Carrasco het zou schoppen tot een uitblinker in de Champions Leaguefinale. "Nu, het seizoen dat hij bij Atlético had: eerlijk gezegd achtte ik hem daartoe niet in staat. Maar wat hij tot dan deed, zijn tijd bij Monaco, zijn doorbraak bij de nationale ploeg, dat had ik wel verwacht", klinkt het.