'Doelwit Anderlecht en Hasi trekt naar Franse eersteklasser'

'Doelwit Anderlecht en Hasi trekt naar Franse eersteklasser'

10-08-2016 18:41

Anderlecht versterkte zijn voorhoede onlangs met de Pool Lukasz Teodorczyk, maar had eerder deze zomer zijn landgenoot Mariusz Stepinski op het oog. Ook Legia Warschau, de nieuwe ploeg van ex-trainer Besnik Hasi, toonde meer dan gewone interesse in de jonge aanvaller. Het Franse Nantes lijkt echter aan het langste eind te trekken.

Volgens het Poolse Pilka Nozna zou Stepinski eerstdaags zijn handtekening zetten onder een verbintenis tot 2020 bij de ploeg van Guillaume Gillet. De 21-jarige aanvaller, die al drie keer uitkwam voor de Poolse nationale ploeg, was doelwit nummer één voor trainer René Girard.

Vorig seizoen was de aanvaller in eigen land bij Ruch Chorzow goed voor maar liefst vijftien doelpunten en drie assists. Goedkoop is hij niet. Nantes zou zo'n twee miljoen euro op tafel leggen voor zijn nieuwe aanvaller.

Bij paars-wit was hij even in beeld als mogelijke opvolger van Stefano Okaka, die toen dicht bij een Chinees avontuur stond. Hij bleef echter en nadien huurde Anderlecht Teodorczyk van Dinamo Kiev.