België kan toptalent verliezen aan Marokkaanse nationale ploeg

België kan toptalent verliezen aan Marokkaanse nationale ploeg

10-08-2016 18:05

Ismail Azzaoui speelde in 2015 nog mee met de Belgische nationale ploeg op het WK U17 in Chili, waarmee hij een bronzen medaille veroverde. De kans bestaat echter dat hij in de toekomst niet meer ons land zal uitkomen. De dribbelvaardige flankspeler van Wolfsburg kan ook uitkomen voor Marokko en het Afrikaanse land trekt aan zijn mouw.

De Marokkaans voetbalbond is daarover zeer duidelijk en liet al weten een plek bij de eerste ploeg te hebben voor Azzaoui. Die laat zich voorlopig nog niet gek maken door de benaderingspoging van Marokko. "Daar wil ik nu niet over nadenken", aldus Azzaoui in Het Laatste Nieuws. "Doorbreken bij Wolfsburg is nu mijn enige bekommernis."

Azzaoui wil dit seizoen volledig doorbreken bij Wolfsburg. Vorig seizoen mocht hij al enkele keren proeven van het grote werk, maar het eindigde in mineur met een blessure. "Maar ik ben weer topfit. Ik ben nu 18, dit is de leeftijd waarop ik absoluut wil tonen wat ik in mij heb", aldus de flankspeler. "In onze laatste oefenwedstrijd tegen Sporting Lissabon gaf ik de assist voor onze enige goal."