Nieuwe aanwinst van Anderlecht ziet paars-wit als een springplank

Nieuwe aanwinst van Anderlecht ziet paars-wit als een springplank

10-08-2016 11:56

RSC Anderlecht heeft met Dennis Appiah eindelijk een nieuwe rechtsachter gevonden. De Franse Ghanees moet weer voor prijzen gaan zorgen bij paars-wit. Appiah werd in Frankrijk gezien als één van de beste rechtsachters van de competitie. Het is dan ook verrassend dat hij voor een transfer naar België koos.

"Toen mijn manager sprak over belangstelling van Anderlecht, was ik sceptisch, om eerlijk te zijn", zegt Appiah. "Ik kende Anderlecht van naam en wist dat ze de voorbije jaren geregeld deelnamen aan de Champions League, maar ik had geen beeld van de ploeg zelf, van het stadion, de werkomstandigheden. Ik had ook geen al te best beeld van België", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. 

"Meestal komen Fransen naar dit land om hun carrière een nieuw elan te geven, maar slechts zelden is dat bij Anderlecht. Toen ik de club bezocht, was ik aangenaam verrast. Ik ben eerst naar het stadion gegaan, vervolgens naar het oefencomplex. Tussendoor sprak ik uiteraard ook met de clubleiding. Die vertelde me over haar ambities. Dat hele pakket heeft me overtuigd om te tekenen."

Appiah is ook duidelijk, hij ziet Anderlecht als een springplank. "Zo is het. Zo heeft men mij dit project ook voorgesteld: de club helpen om haar doelen te bereiken en dan vooruitgang boeken in mijn eigen carrière. Ik ben 24, het is nog niet voorbij, ik begin pas aan mijn integratie binnen het Europese voetbal", aldus de rechtsachter.