Goreux reageert op vertrek Santini: We moeten Mmaee nu steunen

Goreux reageert op vertrek Santini: "We moeten Mmaee nu steunen"

10-08-2016 11:30

Ivan Santini is weg bij Standard. Met de Kroaat verdwijnt ook bijna al het scorende vermogen in de ploeg. Wordt dat geen probleem? Reginal Goreux sust de gemoederen.

Goreux is één van de meer ervaren spelers bij Standard, hij heeft er al veel meegemaakt. Hij probeert een positieve kant te zien aan dit rare verhaal, ook al zijn de spelers achter de schermen woedend over de transfer. "Als ik één ding geleerd heb bij Standard en even bij Samara en Rostov in Rusland, dan is dat neutraal blijven over in- en uitgaande transfers. Het enige wat ik kan doen, is onze eigen jonge spits Ryan Mmaee steunen. Hij is een speler voor de toekomst en die kan voor hem sneller beginnen dan je zou denken", vertelt Goreux in Het Belang Van Limburg.

Die Mmaee leek evenwel nog niet klaar voor het grote werk tegen STVV. "Dat hij tegen STVV nog niet goed uit de verf kwam, was onze fout, niet die van hem. We worstelden nog met de omschakeling van het systeem met Santini diep naar Mmaee diep. Het zijn twee heel andere types. Ze vereisen een andere aanvoer. Mijn centers vanop de flank bijvoorbeeld moet ik nu vervangen door een pas of een combinatie over de grond."