Lokeren geraakt in eigen huis gemakkelijk voorbij tien man van Westerlo

07-08-2016 16:20

KSC Lokeren heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. De Waaslanders waren in eigen huis met duidelijke cijfers te sterk voor Westerlo: 3-0. Lokeren won eenvoudig, nadat de gasten al voor rust met tien man verder moesten.

Lokeren wilde zich voor eigen publiek herpakken van de nederlaag tegen Sint-Truiden. De thuisploeg had direct de controle over de match, maar kwam in de matige openingsfase niet tot grote kansen. De ploeg van Georges Leekens sloeg vlak voor het half uur toe. Nikola Jambor geraakte voorbij zijn bewaker en gaf een perfecte voorzet op Tom De Sutter. De spits faalde niet en schoot de 1-0 binnen. De Sutter maakte daarmee zijn eerste goal voor de tricolores.

Vlak voor rust kwam Lokeren helemaal op rozen te zitten. Kenneth Schuermans maakte in de zestienmeter een duwfout op de doorgebroken De Sutter. Scheidsrechter Frederik Geldhof wees direct naar de stip en gaf Schuermans een rode kaart. Mijat Maric zette de toegekende strafschop feilloos om 2-0. Westerlo zat diep in de problemen.

De tien man van de Kemphanen konden in de tweede helft niet meer voor een mirakel zorgen. Lokeren speelde match rustig uit, zonder het publiek daarbij te vermaken in de tweede helft. In de 82e minuut mocht de supporters van Lokeren toch nog eens juichen. Sergiy Bolbat zorgde met een harde knal voor het slotakkoord.