Leekens kan pas binnen enkele weken rekenen op Nederlandse aanwinst

Leekens kan pas binnen enkele weken rekenen op Nederlandse aanwinst

06-08-2016 16:20

Sporting Lokeren maakte zaterdagmiddag officieel de komst van Guus Hupperts wereldkundig. De Nederlandse flankaanvaller moet de Waaslanders van offensieve impulsen voorzien, maar zal daar de eerstkomende weken nog niet voor kunnen zorgen.

Bij zijn voorstelling deelde Hupperts immers mee dat hij momenteel kampt met een blessure. "In mijn laatste wedstrijd voor AZ kreeg ik een behoorlijke trap tegen de enkel, waardoor er wat vocht in het gewricht zit", staat te lezen op de clubwebsite.

"Op zich is het niets ernstig, maar het betekent wel dat ik de wedstrijden tegen Westerlo en Club Brugge mis. Tegen Racing Genk zou ik graag debuteren. Meteen een grote naam voor mij, vermits mijn roots in Limburg liggen." Het duel tegen de troepen van Peter Maes gaat door op zondag 21 augustus.

Hupperts hoopt in Lokeren opnieuw toe te groeien naar zijn beste niveau. De 24-jarige Nederlander was één van de betere vleugelaanvallers in de Eredivisie, maar geraakte het voorbije jaar op een zijspoor bij AZ. Daarom verruilde de jeugdinternational Alkmaar voor het Waasland.