'Scouts KRC Genk boeken ticket naar Australië, jonge spits op komst'

'Scouts KRC Genk boeken ticket naar Australië, jonge spits op komst'

04-08-2016 18:22

Bij KRC Genk heeft de transfercarrousel nog geen enkele volledige draai gemaakt. Voorlopig is het in de Luminus Arena windstil wat inkomende transfers betreft. Maar een jonge Australische spits lijkt op weg te zijn naar de Limburgers.  

De achttienjarige Nick D'Agostino kreeg volgens het Australische The West Australian een aanbieding van KRC Genk om te komen testen. Blijkbaar waren de Genkenaren onder de indruk. Het Genkse bestuur onderneemt volgens het medium dan ook een poging om D'Agostino te lenen. De jonge spits ondertekende recent nog een tweejarig contract bij zijn huidige club Brisbane Roar. 

D'Agostino maakte vorig seizoen zijn debuut in het A-elftal van de Australische club. Hij scoorde één doelpunt, maar maakte duidelijk wel indruk op KRC Genk. "Ik denk dat zij (KRC Genk, nvdr.) blij zijn met wat zij tot nu toe gezien hebben. Ik ben erg opgetogen dat ik naar daar mag gaan en te tonen wat ik in mijn mars heb. Ik ondertekende net mijn eerste profcontract. Als achttienjarige is dit een droom, die werkelijkheid wordt", geeft D'Agostino aan.