Weg met Limburgse gemoedelijkheid: Er zal oorlog zijn

Weg met Limburgse gemoedelijkheid: "Er zal oorlog zijn"

03-08-2016 19:13

Het Europees avontuur van KRC Genk zet zich donderdagavond voort in Ierland. De Limburgers verdedigen een 1-0 voorsprong tegen Cork City. Een uitstekende uitgangspositie is dit weliswaar niet. De Ieren zullen zich dus niet vlug gewonnen geven. 

Algemeen directeur Patrick Janssen wist wél op welke luchthaven hij moest zijn. De voormalige Antwerpse burgemeester stond dan ook de verzamelde pers te woord. Janssen beseft dat het geen gemakkelijke klus gaat worden. "Er is goed nieuws: we hebben geen doelpunt tegen gekregen. Er is ook slecht nieuws: we hebben er maar eentje gemaakt", aldus Janssen tegenover Sporza

Door de krappe voorsprong hebben de troepen van Cork City nog hoop op de kwalificatie. Het stadion is volledig uitverkocht. KRC Genk zal zich aan een heksenketel mogen verwachten. "Het is toch een stevige ploeg met misschien wel minder kwaliteiten dan onszelf. Maar elke match moet gespeeld worden. Er zal oorlog zijn. Hun bestuur vertelde na de wedstrijd: 'Now we have a match', dus de messen zullen geslepen zijn", besluit Janssen.