Limburgers stappen met een missie het vliegtuig op: De opdracht is duidelijk

Limburgers stappen met een missie het vliegtuig op: "De opdracht is duidelijk"

03-08-2016 18:23

KRC Genk vertrok woensdag naar het Ierse Cork. Daar moeten de Limburger een magere 1-0 voorsprong verdedigen. Het is volgens de Genkse trainerstaf makkelijker gezegd dan gedaan. Van onderschatting wil coach Peter Maes niet weten. 

"De nul hebben we. Onze opdracht is wel duidelijk: we moeten scoren", geeft Maes aan tegenover Sporza. "We zijn nu zes of zeven weken bezig. Het kan nu nog niet top zijn. Je moet groeien. We hebben er heel veel voor moeten doen om Europees te halen. Nu we via kwalificatiewedstrijden de kans hebben om de poules te halen, moeten we er vol voor gaan. Voor de jongens is dat weer een enorme stap. Laten we hopen dat we de volgende ronde halen."

Dat Maes dringend rekent op versterking is geen geheim. Maar de focus ligt op het Europa League-duel. "Daar ga ik op dit moment niet op in. We zullen wel zien. Er zullen andere mensen wel mee bezig zijn. Voor ons is het belangrijk dat we de wedstrijd van Cork goed afwerken. Het heeft een heel goed team. Over zulke landen wordt vaak minderwaardig over gedaan. Maar zij kunnen ook wel voetballen. Zij hebben 25 clean sheets en dat wil toch wel iets zeggen."