OFFICIEEL: Antwerp ziet spits na een half jaar al terugkeren naar oude club

OFFICIEEL: Antwerp ziet spits na een half jaar al terugkeren naar oude club

02-08-2016 23:15

Royal Antwerp FC heeft dinsdag afscheid genomen van Cédric Fauré. De 37-jarige spits keert terug naar zijn oude club Union Saint-Gilloise. De transfer is opmerkelijk, want zes maanden geleden maakte hij nog de omgekeerde transfer.

Union Saint-Gilloise, een reeksgenoot van titelfavoriet van Antwerp in de Eerste Klasse B, bevestigde de deal dinsdag via het eigen Twitterkanaal. Hij tekende een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. Fauré was bij Antwerp overbodig geworden, nadat hij in zes maanden geen indruk had weten te maken bij The Great Old. De Fransman maakte slechts één goal in de acht optredens. 

Fauré deed het nochtans bij Union Saint-Gilloise uitstekend. Hij vond namens de club uit Brussel liefst elf keer het net in negentien competitieduels. De club ontvangt hem nu dan ook weer met open armen. Fauré bracht zijn lange loopbaan vooral in zijn geboorteland door, maar speelde ook nog anderhalf jaar in de Jupiler Pro League. De routinier was in de hoogste klasse in totaal 17 keer trefzeker voor Charleroi.