'Zuiveringen' van Erdogan ook in de voetbalwereld: 94 officials ontslagen

'Zuiveringen' van Erdogan ook in de voetbalwereld: 94 officials ontslagen

02-08-2016 21:02

In Turkije zijn 94 officials ontslagen na de mislukte militaire staatsgreep van 15 juli. De Turkse voetbalbond TFF ziet geen andere uitweg dan de mensen, onder wie scheidsrechters en grensrechters, weg te sturen.

Dat meldt onder andere het Turkse CNNTurk. De mislukte staatsgreep van afgelopen maand zorgde ervoor dat alle TFF-bestuurders werden onderzocht. Eerder deelde de Turkse bond al alle informatie over medewerkers, wedstrijdorganisatoren en bestuursleden met de regering van Turkije.

In Turkije werden sinds de mislukte staatsgreep meer dan 60.000 mensen ontslagen of gearresteerd tijdens de politie, omdat ze aanhangers van de zogenaamde 'Gülen-beweging' zouden zijn. President Erdogan van Turkije ziet de islamitische Fethullah Gülen als de oorzaak van de staatsgreep.

De voetbalbond is inmiddels met een verklaring gekomen. 'De leden die betrokken zijn geweest bij de terroristische beweging worden uit hun functie ontheven. Het doel is om zo snel mogelijk schoon schip te maken. Dat gebeurt sneller als men het ontslag aanvaart', zo valt te lezen op de site van CNNTurk.